Bereidingswijze
Kruid de zalmfilet met peper en zout en verdeel het citroensap erover. Laat een half uurtje intrekken.
Kook de peultjes in water met een bouillontablet plm. 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet
Maak de zalmfilet droog met bijvoorbeeld een stukje keukenrol.
Verhit de olie in de pan en bak de zalm hierin op hoge warmtebron aan beide zijden snel bruin. Haal de zalm uit de pan een zet apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak de sambal 1 minuut mee.
Voeg de curry madras hieraan toe en bak dit 2 minuten al roerend mee tot de curry begin te geuren.
Voeg nu de champignons, peultjes en courgetteblokje toe en bak de groenten plm. 5 minuten omscheppend.
Blus af met de witte wijn. Laat de wijn op hoge warmtebron een beetje inkoken.
Roer de crème fraîche er in gedeelten door. Zorg dat je een mooie gladde saus krijgt. Laat op een lage warmtebron even door pruttelen.
Maak op smaak met sojasaus, worcestersaus en peper en zout.
Snij de zalm in niet te kleine blokjes en meng die voorzichtig door de groenten.
Garneer met wat peterselie. En dan SMULLEN maar.
Kook de peultjes in water met een bouillontablet plm. 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet
Maak de zalmfilet droog met bijvoorbeeld een stukje keukenrol.
Verhit de olie in de pan en bak de zalm hierin op hoge warmtebron aan beide zijden snel bruin. Haal de zalm uit de pan een zet apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak de sambal 1 minuut mee.
Voeg de curry madras hieraan toe en bak dit 2 minuten al roerend mee tot de curry begin te geuren.
Voeg nu de champignons, peultjes en courgetteblokje toe en bak de groenten plm. 5 minuten omscheppend.
Blus af met de witte wijn. Laat de wijn op hoge warmtebron een beetje inkoken.
Roer de crème fraîche er in gedeelten door. Zorg dat je een mooie gladde saus krijgt. Laat op een lage warmtebron even door pruttelen.
Maak op smaak met sojasaus, worcestersaus en peper en zout.
Snij de zalm in niet te kleine blokjes en meng die voorzichtig door de groenten.
Garneer met wat peterselie. En dan SMULLEN maar.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zalm wordt eerst plm. 30 minuten gemarineerd in citroensap en daarna in zijn geheel aan beide zijden gebakken. Uit de pan gehaald en opzij gelegd. Daarna worden de groenten gewokt met de curry madras.. Het geheel wordt afgemaakt met witte wijn (optioneel), crème fraîche en o.a.sojasaus.
We hebben echt gesmuld van dit lekkere gerecht. Ook onze buurvrouw die even voorbij kwam en moest proeven was verrukt.
We hebben echt gesmuld van dit lekkere gerecht. Ook onze buurvrouw die even voorbij kwam en moest proeven was verrukt.
Ingrediënten
Plm. 400 gram zalmfilet
2 eetlepels zonnebloemolie
Peper, zout
Sap van halve citroen
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1afgestreken theelepel sambal oelek
1 afgestreken eetlepel curry madras (ik had Jonnie Boer)
250 gram peultjes, schoongemaakt in de lengte gehalveerd
1 kleine courgette, in hele kleine blokjes gesneden
250 gram champignons, in plakjes
50 ml witte wijn
200 ml crème fraiche
2 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse)
½ eetlepel worcestersaus
2 eetlepels zonnebloemolie
Peper, zout
Sap van halve citroen
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1afgestreken theelepel sambal oelek
1 afgestreken eetlepel curry madras (ik had Jonnie Boer)
250 gram peultjes, schoongemaakt in de lengte gehalveerd
1 kleine courgette, in hele kleine blokjes gesneden
250 gram champignons, in plakjes
50 ml witte wijn
200 ml crème fraiche
2 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse)
½ eetlepel worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote koekenpan of hapjespan
Leuke tips
Lekker met rijst of mihoen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490567
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij