Bereidingswijze
Maak de paksoi schoon en snij in stukjes. Hou daarbij het zachte groene en witte gedeelte gescheiden.
Roerbak het witte deel van de paksoi in wat olie licht knapperig. Voeg op het laatst het gesneden groene deel toe en laat slinken. Zet apart.
Verhit wat olie in een grote pan en fruit de sjalot met de knoflook enkele minuten. Voeg de risotto toe en bak mee tot glazig. Voeg vervolgens steeds kleine beetjes bouillon toe en roer steeds door op zacht tot middel warm vuur totdat alle bouillon op is en de rijst gaar. Roer er een scheutje room door en de gebakken paksoi.
Bak ondertussen de rauwe knoflook garnalen in enkele minuten rozig en gaar.
Verdeel de risotto over 2 borden en leg er de garnalen op. Aan tafel hebben we naar smaak wat sambal badjak en soja toegevoegd.
Roerbak het witte deel van de paksoi in wat olie licht knapperig. Voeg op het laatst het gesneden groene deel toe en laat slinken. Zet apart.
Verhit wat olie in een grote pan en fruit de sjalot met de knoflook enkele minuten. Voeg de risotto toe en bak mee tot glazig. Voeg vervolgens steeds kleine beetjes bouillon toe en roer steeds door op zacht tot middel warm vuur totdat alle bouillon op is en de rijst gaar. Roer er een scheutje room door en de gebakken paksoi.
Bak ondertussen de rauwe knoflook garnalen in enkele minuten rozig en gaar.
Verdeel de risotto over 2 borden en leg er de garnalen op. Aan tafel hebben we naar smaak wat sambal badjak en soja toegevoegd.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Risotto vind ik echt een comfort food maaltijd. Heerlijk na een licht verregende fietstocht door Limburgs landschap met soms de wind in de rug en soms volop er tegen in. Ik maakte er een fusion gerecht van door paksoi toe te voegen en aan tafel naar smaak wat sambal badjak en wat sojasaus.
Ingrediënten
150 gram risotto rijst
500 ml kippenbouillon van blokje ( minder zout)
scheutje kookroom
2 flinke sjalotten gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
200 gram knoflook garnalen
neutrale olie
1 struik paksoi
500 ml kippenbouillon van blokje ( minder zout)
scheutje kookroom
2 flinke sjalotten gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
200 gram knoflook garnalen
neutrale olie
1 struik paksoi
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplak, mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490561
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht