Bereidingswijze
Was de vijgen onder de kraan
Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in kleine stukjes
Pureer de vijgen met de citroensap en suiker met de staafmixer in de kookpan
Breng het jam mengsel al roerend aan de kook
Laat het jam mengsel ongeveer 5 minuten borrelen. Let op: wel blijven roeren
Haal de pan van het vuur
Roer de honing door het jam mengsel
Giet de jam in jampotten, draai de deksel dicht en laat minimaal 1 uur omgekeerd afkoelen
Rooster de broodjes ongeveer 2 minuten per kant in de pan
Beleg de sandwiches als volgt: plaats 1 sneetjes brood op een bord, verdeel 30 gram jam over het sneetje, verdeel 4 gram chips over de jam, plaats 1 sneetje over de chips. Herhaal de volgorde voor de andere sandwich
Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in kleine stukjes
Pureer de vijgen met de citroensap en suiker met de staafmixer in de kookpan
Breng het jam mengsel al roerend aan de kook
Laat het jam mengsel ongeveer 5 minuten borrelen. Let op: wel blijven roeren
Haal de pan van het vuur
Roer de honing door het jam mengsel
Giet de jam in jampotten, draai de deksel dicht en laat minimaal 1 uur omgekeerd afkoelen
Rooster de broodjes ongeveer 2 minuten per kant in de pan
Beleg de sandwiches als volgt: plaats 1 sneetjes brood op een bord, verdeel 30 gram jam over het sneetje, verdeel 4 gram chips over de jam, plaats 1 sneetje over de chips. Herhaal de volgorde voor de andere sandwich
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ben jij op de dag van de honingbij op zoek naar een lekkere lunch gerecht? Probeer dan deze heerlijke Vijgenjam met honing en chips.
Ingrediƫnten
300 gram verse vijgen
Sap van 1 citroen
125 gram suikergelei
1 el honing
8 gram Lays naturel chips
4 sneetjes maisbrood
Sap van 1 citroen
125 gram suikergelei
1 el honing
8 gram Lays naturel chips
4 sneetjes maisbrood
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Ruime kookpan
1 jampotten met deksel
Ruime kookpan
1 jampotten met deksel
Leuke tips
De vijgenjam is een dag van te voren te maken
Als je jam over hebt kan je dat uiteraard bewaren voor op brood
Als je jam over hebt kan je dat uiteraard bewaren voor op brood
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1490559
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch