Bereidingswijze
1 Doe de zalmblokjes in een grote kom met de oestersaus en breng ze licht op smaak met zout en peper.
2 Verhit de olie in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Doe de zalm in de pan en bak hem op een matig hoog vuur, draai hem één keer om, tot hij bruin is maar nog net niet gaar, ongeveer 6 minuten.
3 Verlaag de warmte tot matig; voeg de chilipeper en de bosuitjes toe. Kook tot de bosuitjes zacht worden, ongeveer 2 minuten.
4 Roer de wijn en het water erdoor en laat het sudderen tot de zalm net gaar is.
5 Roer de basilicum erdoor. Verdeel de zalm over de borden en serveer met rijst en partjes limoen.
2 Verhit de olie in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Doe de zalm in de pan en bak hem op een matig hoog vuur, draai hem één keer om, tot hij bruin is maar nog net niet gaar, ongeveer 6 minuten.
3 Verlaag de warmte tot matig; voeg de chilipeper en de bosuitjes toe. Kook tot de bosuitjes zacht worden, ongeveer 2 minuten.
4 Roer de wijn en het water erdoor en laat het sudderen tot de zalm net gaar is.
5 Roer de basilicum erdoor. Verdeel de zalm over de borden en serveer met rijst en partjes limoen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker en niet moeilijk te bereiden , serveren met rijst en partjes limoen of citroen
Ingrediënten
700 g zalmfilet zonder huid, in blokjes van 1,5 cm gesneden
4 Bosuitjes, in stukjes van 1 cm gesneden
3 el fijngehakte basilicum
2 el water
1 el plantaardige olie
1 verse lange rode chilipeper, schuin in dunne plakjes gesneden
Oestersaus :
3 el Lee Kum Kee Panda-Merk Oestersaus
1 el droge witte wijn
Versgemalen peper
4 Bosuitjes, in stukjes van 1 cm gesneden
3 el fijngehakte basilicum
2 el water
1 el plantaardige olie
1 verse lange rode chilipeper, schuin in dunne plakjes gesneden
Oestersaus :
3 el Lee Kum Kee Panda-Merk Oestersaus
1 el droge witte wijn
Versgemalen peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490547
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Lee Kum Kee
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht