Bereidingswijze
Kook de spaghetti "al dente" in een pan met ruim kokend water. Verwijder de harde onderkant van de Chinese kool en snij daarna door midden om er vervolgens mooie kleine reepjes van te maken
Schep spaghetti de eruit en gebruik hetzelfde water om ook om de Chinese kool even beet gaar te maken. ( ca. 2 a 3 min en daarna blancheren )
Kluts ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en de Parmezaanse kaas.
Bak de spekjes samen met de gekneusde knoflook krokant en verwijder daarna de knoflook.
Voeg de uitgelekte spaghetti en Chinese kool toe aan de spekje.
Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur.
Roer het eimengsel en de stukjes rauwe ham ( keuze uit Serrano, Prosciutto crudo, Parma, Schwarzwälder, of Ardenne etc. ) er door en maak de saus met het kookvocht op de gewenste dikte en op smaak met de zwarte peper.
Eventueel verse spinazie wokken en op smaak brengen met peper, zout en een scheutje gembersiroop.
Direct daarna serveren.
Schep spaghetti de eruit en gebruik hetzelfde water om ook om de Chinese kool even beet gaar te maken. ( ca. 2 a 3 min en daarna blancheren )
Kluts ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en de Parmezaanse kaas.
Bak de spekjes samen met de gekneusde knoflook krokant en verwijder daarna de knoflook.
Voeg de uitgelekte spaghetti en Chinese kool toe aan de spekje.
Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur.
Roer het eimengsel en de stukjes rauwe ham ( keuze uit Serrano, Prosciutto crudo, Parma, Schwarzwälder, of Ardenne etc. ) er door en maak de saus met het kookvocht op de gewenste dikte en op smaak met de zwarte peper.
Eventueel verse spinazie wokken en op smaak brengen met peper, zout en een scheutje gembersiroop.
Direct daarna serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een goed recept is meestal iets van leren en proberen, proeven en combineren.
Dit is er zo eentje die nu steeds op verzoek van de ` Jeugd ` op tafel komt.
Echt lekker en gezond met minder pasta en meer groenten.
Dit is er zo eentje die nu steeds op verzoek van de ` Jeugd ` op tafel komt.
Echt lekker en gezond met minder pasta en meer groenten.
Ingrediënten
250 gr verse spaghetti
2 eieren
2 eidooiers
60 gr Parrano poeder of snippers
Chinese kool of Paksoi
2 teentjes knoflook
200 gr. spekjes
100 gr rouwe ham naar keuze
Beetje kookvocht van de spaghetti
250 gr. verse Spinazie ( optie )
Zwarte peper
2 eieren
2 eidooiers
60 gr Parrano poeder of snippers
Chinese kool of Paksoi
2 teentjes knoflook
200 gr. spekjes
100 gr rouwe ham naar keuze
Beetje kookvocht van de spaghetti
250 gr. verse Spinazie ( optie )
Zwarte peper
Leuke tips
Spitskool en of ( kastanje ) champignons is een prima alternatief voor de Chinese kool.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490541
Homepage ID
1416849
Teller
0
Bron
Leren en proberen, proeven en combineren
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht