Bereidingswijze
Verwarm de olie op het vuur
Peel de bakbananen
Snijd de bananen in stukken van ongeveer 1.5 tot 2 cm
Frituur de bananen in de pan ongeveer 1 tot 2 minuten per kant tot licht gebakken.
Druk de voorgebakken bananenschijven plat met de keukenhamer of een snijplank
Frituur de platte bananen na in de pan tot dat ze goud bruin kleur hebben
Laat de platte bananen uitlekken op keukenpapier
Strooi de zout over de platte bananen
Peel de bakbananen
Snijd de bananen in stukken van ongeveer 1.5 tot 2 cm
Frituur de bananen in de pan ongeveer 1 tot 2 minuten per kant tot licht gebakken.
Druk de voorgebakken bananenschijven plat met de keukenhamer of een snijplank
Frituur de platte bananen na in de pan tot dat ze goud bruin kleur hebben
Laat de platte bananen uitlekken op keukenpapier
Strooi de zout over de platte bananen
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Patacones oftewel chips van groene bakbanaan is een Colombiaans borrel gerecht. Tevens zijn de Patacones ook te serveren als voorgerecht of een bijgerecht tijdens het hoofdgerecht.
Ingrediƫnten
2 groene bakbananen
Olie om in te frituren
Zout
Olie om in te frituren
Zout
Hulpmiddelen & keukengerei
1 keukenhamer
1 hoge pan om in te frituren
1 schaal
Keukenpapier
1 hoge pan om in te frituren
1 schaal
Keukenpapier
Leuke tips
Heb je geen keukenkamer tot je beschikking dan is een snijdplank een perfecte oplossing
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1490537
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Vegetarisch