Verwarm de oven voor tot 180 C. Laat de zalm ontdooien. Schil de gember en rasp het vruchtvlees fijn. Verhit 1 el olie in een wok en fruit de gember 1 min. Schenk er 100 ml ketjap bij en kook 3 min. in. Schenk in een bakje en houd apart.
Leg de zalm in de ovenschaal en bestrijk met een derde van het ketjapmengsel. Rooster de zalm in 15 min. in de oven gaar. Haal de zalm 2x elke 5 min. uit de oven en bestrijk met het mengsel.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de pinda's in 5 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in de wok. Roerbak twee derde van de bosui met de roerbakmix in 5 min. beetgaar. Giet de mie af en schep door de groente. Voeg de rest van de ketjap toe en breng op smaak.
Verdeel de roerbak over 4 diepe borden. Strooi er de pinda's over. Leg er de zalm op en garneer met de rest van de bosuitjes.
Een variant op bami? Probeer dan deze bami met sticky zalm.
500 g wilde zalmfilet (2 pakken à 2 x ca. 125 g, diepvries)
4 cm verse gember
5 el zonnebloemolie
115 ml ketjap manis
50 g ongezouten pinda's (zakje à 250 g)
300 g original mie (pak à 500 g)
1 bos bosuitjes
800 g Chinese roerbakmix (2 zakken à 400 g)
1 ovenschaal (15 x 20 cm)
1 bakkwastje