Chicken Jollof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/01/2021 - 08:45
Bereidingswijze
-Voeg de rode ui, tomaten, paprika en chili peper toe aan een keukenmachine.
-Mix de ingrediënten tot een gladde massa.
-Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg de gemengde ingrediënten toe aan de pan en kook tot de vloeistof is verdampt. Zet het opzij voor later.

-Kruid beide kanten van de kippendijen en drumsticks met peper en zout. Verhit een andere pan op middelhoog vuur. Voeg 1 eetl. van plantaardige olie. Schroei de kippendijen en drumsticks aan beide kanten goudbruin en haal ze uit de pan.

-Voeg in dezelfde pan de ui en Lee Kum Kee fijngehakte knoflook toe. Kook tot de ui glazig wordt. Voeg de tomatenpuree toe en kook ongeveer 3 minuten.
-Meng de witte peper, gedroogde tijm, rookpaprika, kippenbouillonblokje en de apart gehouden tomaten- en paprikapuree erdoor.

-Voeg de rijst, laurierblaadjes en heet water toe. Met deksel op de pan 25 minuten laten sudderen.
-voeg de kippendijen en drumsticks erbij.
-Doe het deksel er weer op en kook nog 20 minuten.
-Zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten staan. Roer de rijst los en garneer met gehakte peterselie.
Afbeelding
Chicken Jollof
Chicken Jollof
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzonder lekkere kipbereiding uit West Afrika , gepimpt met chinese kruiding
Ingrediënten
1 rode ui
2 romatomaten
2 rode paprika's
1 chili pepertje
1/2 kg mix van kippendijen en drumsticks
10 cl plantaardige olie
1 gele ui, gesnipperd
1 eetl. Lee Kum Kee Gehakte Knoflook
400 g basmatirijst
3 gedroogde laurierblaadjes
50 cl heet water
gehakte peterselie, voor garnering
voor de Marinade :
zout en peper naar smaak
1 eetl. tomatenpuree
1 theelepel. witte peper
1 theelepel. gedroogde tijm
1 theelepel. gerookte paprika
1 blokje kippenbouillon
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490529
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Lee Kum Lee
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester