Gevulde paprika op z'n Mexicaans

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/01/2021 - 00:46
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul, doe de Mexicaanse kruiden erbij en schep alles door elkaar.
- Voeg de tomaat, maïs, bonen en de helft van de koriander toe en bak 2 minuten mee. Breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel in de paprika's en bak ze ongeveer een half uur in de oven, de paprika mag nog een beetje knapperig zijn.
- Serveer met een schep zure room en bestrooi met de overige koriander.
Afbeelding
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Gevulde paprika op z'n Mexicaans
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super gezond, deze gevulde paprika's. Als je het gehakt weglaat of vervangt door een vegetarische variant, is het ook geschikt voor vegetariërs. En als je oplet dat je een glutenvrij kruidenmengsel gebruikt past het ook prima in een glutenvrij dieet.
Lekker met tortillachips en rijst, of zoals ik gedaan heb met (stok)brood en kruidenboter.
Ingrediënten
- 6 paprika's, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 3 el Mexicaanse kruiden (Tex Mex)
- 300 gram (runder)gehakt
- 3 tomaten, in stukjes
- blik maïs (300 gram)
- blik kidneybonen
- 1 handje koriander, fijngehakt
- 125 gram zure room
- geraspte kaas, om mee te gratineren
- tortilla chips
- olijfolie
Leuke tips
Lekker voor erbij is stokbrood met kruidenboter of rijst en natuurlijk tortillachips.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490519
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse