Hartige bak bananen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/31/2021 - 22:30
Bereidingswijze
- Schil de bananen.
- Voeg in deze volgorde de ingrediënten toe in een bak en prak alles tot een geheel met je handen
- Eerst de bananen, de kruiden en als laatste het zelfrijzend bakmeel.
- Het beslag moet lobbig zijn. Is het te vloeibaar? Voeg dan meer bakmeel toe.

Frituren
- Zet de frituur ongeveer op 175 graden of in een pan warm genoeg om te frituren.
- Bak ze totdat ze goud bruin zijn en daarna laten uitlekken met de schuimspaan.
- Leg op wat keukenpapier om het vet te absorberen.

Dit is lekker als snack maar ook lekker als hoofdgerecht met eventueel rijst en een saus!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een vriend van mij heeft dit voor mij ooit gekookt. Heerlijk! en heel anders dan de pisang goreng variant. Deze is meer hartig dan zoet. 

We hebben het zonder saus gegeten maar dat mag er best bij. Weet je een saus dat er goed bij past? Laat het mij weten in de reactie onderin!
Ingrediënten
4 (gele bak bananen)
ongeveer 50 gram Zelfrijzend bakmeel
1 El viskruiden
1 El paprika (Mild)
1 Tl Gember poeder
1,5 L Zonnebloem olie, Frituur olie of andere olie om te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
Bak
Koksmes
Frituur of grote pan om te frituren
Snijplank
Schuimspaan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1490517
Homepage ID
2666777
Teller
0
Bron
Vriend
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
Chefdaniel