Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de pompoen in blokjes. Borstel de champignons schoon. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Rist de naaldjes van de takjes rozemarijn.
2 Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoenblokjes en de rozemarijnnaaldjes toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de room toe en roer om.
3 Beboter 4 individuele ovenschoteltjes. Leg afwisselend de aardappelplakjes en de gehakt-pompoenmengeling erin. Verdeel er de champignons over en kruid met peper en zout.
4 Verkruimel de feta over de moussaka. Zet de ovenschaaltjes 35 tot 45 minuten in de oven.
2 Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoenblokjes en de rozemarijnnaaldjes toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de room toe en roer om.
3 Beboter 4 individuele ovenschoteltjes. Leg afwisselend de aardappelplakjes en de gehakt-pompoenmengeling erin. Verdeel er de champignons over en kruid met peper en zout.
4 Verkruimel de feta over de moussaka. Zet de ovenschaaltjes 35 tot 45 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxJe kunt deze lekkere moussaka ook in één grote schaal maken. Dan moet hij wel 5 à 10 minuten langer in de oven.
Ingrediënten
400g pompoen (pompoenvruchtvlees)
400 g gemengd gehakt (of lamsgehakt)
250g champignons
4 aardappelen
1 ui
2 knoflook teentjes
verse rozemarijn
100 g feta
20 cl room
olijfolie
peper en zout
400 g gemengd gehakt (of lamsgehakt)
250g champignons
4 aardappelen
1 ui
2 knoflook teentjes
verse rozemarijn
100 g feta
20 cl room
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490513
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht