Pompoenlasagne met mascarpone

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/31/2021 - 09:16
Bereidingswijze
1 Schil de wortel, en de butternutpompoen, en snij vervolgens in stukjes. Spoel de selder en aubergine, en snij in plakjes. Schil de ui en de knoflook en snipper fijn.
2 Doe de olie in een pan, en voeg er de ui en de knoflook aan toe, stoof glazig. Doe er ook de wortel, selder, aubergine en een snuifje zout bij. Laat rustig gaar worden.
3 Doe het gehakt erbij, bak rul. Blus met de rode wijn. Voeg er de bouillon, de passata en de stukjes pompoen aan toe. Roer goed, en laat op een zacht vuur zo'n 50 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
4 Maak de bechamelsaus : Smelt de boter, en roer er de bloem door. Laat kort opbakken en blus met de melk. Blijf roeren, en laat op een zacht vuur indikken.
5 Haal de saus van het vuur en roer er de eidooiers door. Doe er de mascarpone bij en kruid met cayennepeper, peper en zout.
6 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal, en leg er de lasagnevellen op. Lepel er een laagje pompoen-bolognesesaus over. Herhaal tot de saus op is. Bestrooi met mozzarella en schuif 1 uur in de oven.
Afbeelding
Pompoenlasagne met mascarpone
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere herfstlasagne , net iets anders ! 
Ingrediënten
300 g gehakt
1 butternutpompoen
1 wortel (grote)
3 selder stengels
1 aubergine
1 ui
2 knoflook teentjes
250 g mozzarella
16 lasagnevellen
20 cl rode wijn
40 cl bouillon
50 cl passata
2 el olijfolie
peper en zout

Voor de bechamelsaus :
2 eidooiers
100 g mascarpone
75 cl volle melk
60 g boter
50 g bloem
cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490511
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester