Vis-pompoengratin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/31/2021 - 09:10
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Snipper de knoflook fijn. Meng de knoflook met de melk en de room en breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
2 Vet een ovenschaal in met de boter. Leg een laagje pompoenblokjes op de bodem van de schaal, leg er de rauwe vis op en kruid met peper en zout.
3 Leg er de aardappelplakjes dakpansgewijs op. Giet er de roommengeling over en bestrooi met de geraspte kaas.
4 Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.
Afbeelding
Vis-pompoengratin
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen zalig lekkere ovenschotel
Ingrediënten
500 g pompoen (in blokjes)
400 g aardappelen
600 g witvisfilet (schelvis of kabeljauw)
1 knoflook teentje
20 cl melk
25 cl room
100 g geraspte kaas
1/2 tl nootmuskaat
1 tl boter
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490509
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester