Bereidingswijze
Kook eieren hard (kan ruim van tevoren); na afkoelen snij in partjes
Snijd wortel en spitskool in reepjes; maak sperciebonen schoon en breek in stukken
Snijd komkommer in repen en vervolgens in blokken
Blancheer sperciebonen en wortel 2 minuten in zout water
Blancheer vervolgens taugé en spitskool 1 minuut
Pindasaus
snipper ui en knoflook en fruit even aan in olie
voeg pindakaas en kokosmelk toe; verwarm tot kookpunt
blijr roeren tot een iets dikkere saus
voeg ketjap en sambal toe
haal pan van vuur
Dien groenten gehusseld op een grote schaal op, overgiet met een deel van de saus
garneer met ei, emping en gefruite uitjes. Ziet er fris en feestelijk uit dan
Lekker met wat kleverige wite rijst (ik gebruikte padangrijst)
Snijd wortel en spitskool in reepjes; maak sperciebonen schoon en breek in stukken
Snijd komkommer in repen en vervolgens in blokken
Blancheer sperciebonen en wortel 2 minuten in zout water
Blancheer vervolgens taugé en spitskool 1 minuut
Pindasaus
snipper ui en knoflook en fruit even aan in olie
voeg pindakaas en kokosmelk toe; verwarm tot kookpunt
blijr roeren tot een iets dikkere saus
voeg ketjap en sambal toe
haal pan van vuur
Dien groenten gehusseld op een grote schaal op, overgiet met een deel van de saus
garneer met ei, emping en gefruite uitjes. Ziet er fris en feestelijk uit dan
Lekker met wat kleverige wite rijst (ik gebruikte padangrijst)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Al jaaaaaaren wil ik Gado Gado maken. Vandaag is het dan eindelijk gelukt. De Haloweenversie zullen we maar zeggen.
Maar zeer geslaagd
Maar zeer geslaagd
Ingrediënten
4 eieren
200 gram wortel
250 gram spitskool
halve komkommer
Emping
100 gram taugé
gefruite uitjes
Voor de pindasaus
sjlot (ui)
teen knoflook
olie
2 el pindakaas
2el ketjap manis
200 ml kokosmelk
1tl sambal
200 gram wortel
250 gram spitskool
halve komkommer
Emping
100 gram taugé
gefruite uitjes
Voor de pindasaus
sjlot (ui)
teen knoflook
olie
2 el pindakaas
2el ketjap manis
200 ml kokosmelk
1tl sambal
Leuke tips
Gefruite uitjes zijn niet heel moeillijk zelf te maken en lekkerder dan de supermarktvariant
Ik had nog wat saté over uit het bbq seizoen, ook lekker hierbij
Wordt ook wel gemaakt met tofu/tempeh. Heb ik niet geprobeerd.
Ik had nog wat saté over uit het bbq seizoen, ook lekker hierbij
Wordt ook wel gemaakt met tofu/tempeh. Heb ik niet geprobeerd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490507
Homepage ID
1951990
Teller
0
Bron
Een URL op internet; ik ben kwijt welke (sorry)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht