Bereidingswijze
1 Maak de bodem : Verkruimel de koekjes en roer de kruimels door de zachte boter. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes en druk goed aan.
2 Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de chocolade in 2 eetlepels melk in een steelpannetje, op een zacht vuurtje of au bain-marie. Verwarm in een ander pannetje het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
3 Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker. Roer er eerst de plattekaas door, dan de gesmolten chocolade en vervolgens het citroensap met de opgeloste gelatine. Klop de slagroom stijf, spatel door de crème en verdeel deze over de 6 glaasjes.
4 Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk voor het serveren af met vers fruit en muntblaadjes en strooi er nog wat poedersuiker over.
2 Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de chocolade in 2 eetlepels melk in een steelpannetje, op een zacht vuurtje of au bain-marie. Verwarm in een ander pannetje het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
3 Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker. Roer er eerst de plattekaas door, dan de gesmolten chocolade en vervolgens het citroensap met de opgeloste gelatine. Klop de slagroom stijf, spatel door de crème en verdeel deze over de 6 glaasjes.
4 Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk voor het serveren af met vers fruit en muntblaadjes en strooi er nog wat poedersuiker over.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker deze platte kaastaart in een glaasje
Ingrediënten
Voor de bodem :
100 g speculaas (of digestive-koekjes)50 g
boter (zacht)
Voor de crème :
6 g gelatine (blaadjes)
50 g witte chocolade
2 el melk
1,5 el citroensap
100 ml verse room
2 eieren
80 g suiker
1 vanillesuiker zakje
350 g plattekaas
1 bakje bosbes (of frambozen, vers)
verse munt
poedersuiker
100 g speculaas (of digestive-koekjes)50 g
boter (zacht)
Voor de crème :
6 g gelatine (blaadjes)
50 g witte chocolade
2 el melk
1,5 el citroensap
100 ml verse room
2 eieren
80 g suiker
1 vanillesuiker zakje
350 g plattekaas
1 bakje bosbes (of frambozen, vers)
verse munt
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
6 glaasjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490499
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch