Bereidingswijze
1 Spoel de citroen met heet water. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Verkruimel de koekjes en hou 1 eetlepel ervan apart. Verdeel de rest over 4 glazen of potjes en besprenkel met rum.
2 Meng de plattekaas met de roomkaas en de citroenschil. Laat de suiker in een pannetje karamelliseren. Giet er (voorzichtig) het citroensap bij en roer tot de karamel opgelost is. Laat even afkoelen, maar niet opstijven.
3 Meng de kaascrème met de karamelcrème. Verdeel over de glazen en zet 1 uur in de koelkast. Werk voor het serveren af met de rest van de koekkruimels.
2 Meng de plattekaas met de roomkaas en de citroenschil. Laat de suiker in een pannetje karamelliseren. Giet er (voorzichtig) het citroensap bij en roer tot de karamel opgelost is. Laat even afkoelen, maar niet opstijven.
3 Meng de kaascrème met de karamelcrème. Verdeel over de glazen en zet 1 uur in de koelkast. Werk voor het serveren af met de rest van de koekkruimels.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxOm lekker uit te lepelen !
Ingrediënten
1 citroen
100 g koekje (haver)
2 cl rum
300 g plattekaas
100 g roomkaas (type Philadelphia)
30 g suiker
100 g koekje (haver)
2 cl rum
300 g plattekaas
100 g roomkaas (type Philadelphia)
30 g suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
4 glaasjes of potjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1490497
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch