Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/29/2021 - 00:23
Bereidingswijze
- Snijd de varkenshaas in medaillons, kruid ze met peper en zout, omwikkel ze met spek en leg ze in een ovenschaal.
- Verwarm een scheutje braadboter en fruit hierin op een klein pitje de uienringen tot ze bijna zacht zijn (+/- 5 min.)
- Voeg een klein scheutje wijnazijn toe en blijf roeren tot het vocht verdampt is.
- Roer de crème fraîche erdoor en laat het nog 5 min. zachtjes sudderen.
- Breng de saus op smaak met peper, zout en mosterd.
- Verdeel het sausmengsel over het vlees en zet het +/- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Afbeelding
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weer eens heel iets anders dan het welbekende varkenshaasje met champignonsaus. En het is heel simpel te maken want de oven helpt je.
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje, in medaillons gesneden
- plakjes ontbijtspek of katenspek (om de medaillons in te wikkelen)
- 1 grote ui, in ringen
- scheutje witte wijnazijn
- 125 gram crème fraîche
- pezo
- 2 flinke tl pittige mosterd
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490495
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Chefkoch.de/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse