Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/28/2021 - 20:14
Bereidingswijze
Doe de blokjes komkommer en de rode ui in een saladekom en werk er de rode wijn azijn door, zodat die al smaak kan afgeven aan de komkommer en de rode ui. Voeg eveneens de zaadjes en zaadlijsten van de tomaten toe. Uiteraard kleiner gesneden.

Verwarm voor de omelet een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.

Klop ondertussen de 5 eieren los met een scheutje melk of room. Breng op smaak met peper en zout en roer er de gesnipperde peterselie doorheen. Zet opzij.



Vervolgens mogen de tomaat blokjes erbij en ook 5 minuten zachtjes mee sudderen. Verkruimel de feta erover. Voeg de geklopte eieren toe en bak een smeuïge omelet op een zacht vuurtje.

Voeg de veldsla toe aan de salade met een flinke scheut van de beste olijfolie , hussel alles goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de omelet met stevig brood en de salade.



Afbeelding
Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....
Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....
Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....
Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....
Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....
Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....
Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb enkele mish-mash recepten bekeken, maar dat van Rudolpf van Veen sprak me het meeste aan. Een lekker, gemakkelijk en bovendien vegetarisch gerecht. Met extra veel groente door de salade. Vroeger maakten we spulletje... en dat heeft iets weg van deze mish-mash. Het oogt voor geen meter, maar is wel erg lekker.

Spulletje-op-je-boterham
Ingrediënten
VOOR DE OMELET

1/2 rode ui gesnipperd
2 tomaten zaad verwijderd en in blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes
olijfolie om in te bakken
5 eieren
25 ml melk( kookroom)
2 el bladpeterselie gesnipperd
50 g feta verkruimeld

VOOR DE SALADE

50 gram veldsla
het zaad en de zaadlijsten van de tomaten
15 cm komkommer met zaad in blokjes
1 volle el rode wijn azijn
50 gram feta
peper en zout naar smaak
olijfolie
2-4 sneetjes stevig brood
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, pan, saladekom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Bulgaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490493
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
zie boven. Eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47