Bereidingswijze
Klop de bloem, het ei en 500 ml koud water tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes en schep de helft door het beslag. Verhit steeds 1 tl olie in een koekenpan en bak 4 pannenkoeken. Houd warm onder een deksel, op een bord, boven een pan kokend water.
Snijd intussen de kool in reepjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool in 3 min. beetgaar. Verwijder het plastic van de surimisticks en trek de surimisticks in de lengte in sliertjes.
Doe de kool en surimi in een kom. Voeg de oestersaus en halvanaise toe en schep om. Leg op elk bord een pannenkoek. Verdeel er het surimimengsel over en vouw de randen naar binnen. Garneer de pannenkoek met de rest van de bosui.
Snijd intussen de kool in reepjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool in 3 min. beetgaar. Verwijder het plastic van de surimisticks en trek de surimisticks in de lengte in sliertjes.
Doe de kool en surimi in een kom. Voeg de oestersaus en halvanaise toe en schep om. Leg op elk bord een pannenkoek. Verdeel er het surimimengsel over en vouw de randen naar binnen. Garneer de pannenkoek met de rest van de bosui.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pannenkoeken zijn ook voor volwassenen een feestje!
Ingrediƫnten
250 g tarwebloem
2 eieren
1 bos bosuitjes
3 el zonnebloemolie
1 Chinese kool
250 g surimisticks
2 el oestersaus
6 el halvanaise
2 eieren
1 bos bosuitjes
3 el zonnebloemolie
1 Chinese kool
250 g surimisticks
2 el oestersaus
6 el halvanaise
Leuke tips
Garneer met geroosterd sesamzaad.
Houd je van pittig? Besprenkel dan het gerecht met een beetje sriracha.
Houd je van pittig? Besprenkel dan het gerecht met een beetje sriracha.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490485
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht