Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill voor. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan. Fruit het gerookt paprikapoeder 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schenk er de tomatenblokjes bij en laat in 12-15 min. op middelhoog vuur inkoken. Schep regelmatig om.
Snijd intussen de tomaten in vieren en leg op een bakplaat. Halveer de avocado's, verwijder de pit (laat de schil zitten) en leg bij de tomaat. Besprenkel de groenten met 1 el olie en rooster 10-12 min. onder de grill.
Verwarm een ruime koekenpan zonder olie of boter. Besmeer de sneetjes brood met roomboter. Leg 4 sneetjes met de beboterde kant naar onderen in de pan. Verdeel er de gehaktstoof over. Leg op elk sneetje brood 1 plakje cheddar. Dek af met de rest van het brood met de beboterde kant naar boven. Bak de tosti's in ca. 4 min. knapperig. Keer en bak nog 4 min.
Haal intussen de groenten uit de oven en schep op een snijplank. Hak de tomaten fijn en doe in een kom. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil, voeg toe aan de tomaat en prak grof met een vork. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil boven de guacamole en pers er de vrucht boven uit. Breng op smaak en schep om.
Halveer de tosti's diagonaal, verdeel over 4 borden en schep er de guacamole bij.
Snijd intussen de tomaten in vieren en leg op een bakplaat. Halveer de avocado's, verwijder de pit (laat de schil zitten) en leg bij de tomaat. Besprenkel de groenten met 1 el olie en rooster 10-12 min. onder de grill.
Verwarm een ruime koekenpan zonder olie of boter. Besmeer de sneetjes brood met roomboter. Leg 4 sneetjes met de beboterde kant naar onderen in de pan. Verdeel er de gehaktstoof over. Leg op elk sneetje brood 1 plakje cheddar. Dek af met de rest van het brood met de beboterde kant naar boven. Bak de tosti's in ca. 4 min. knapperig. Keer en bak nog 4 min.
Haal intussen de groenten uit de oven en schep op een snijplank. Hak de tomaten fijn en doe in een kom. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil, voeg toe aan de tomaat en prak grof met een vork. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil boven de guacamole en pers er de vrucht boven uit. Breng op smaak en schep om.
Halveer de tosti's diagonaal, verdeel over 4 borden en schep er de guacamole bij.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met zelfgemaakte guacamole maak je alles lekkerder. Zo ook deze tosti's.
Ingrediënten
1 el gerookte paprikapoeder
3 el zonnebloemolie
300 g rundergehakt
400 g tomatenblokjes
2 tomaten
2 avocado's
8 sneetjes wit casinobrood
50 g roomboter
4 plakjes kaas met cheddar
1 limoen
3 el zonnebloemolie
300 g rundergehakt
400 g tomatenblokjes
2 tomaten
2 avocado's
8 sneetjes wit casinobrood
50 g roomboter
4 plakjes kaas met cheddar
1 limoen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1490483
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht