Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill voor. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 3 min. Schud op een bord en laat afkoelen. Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de kipdijfilets in 5 min. rondom aan.
Doe de cashewnoten in een hoge beker. Voeg 1 teentje knoflook, 50 g spinazie en 3 el olie toe. Maal met een staafmixer fijn tot een pesto en breng op smaak. Leg de kip in de ovenschaal. Verdeel er de pesto over en bestrooi met de mozzarella. Gratineer de kip 10-15 min. in de oven.
Snijd intussen de champignons in kwarten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons in 10 min. knapperig. Kook de spaghetti in 8 min. beetgaar. Snijd de rest van de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de knoflook en rode peper na 5 min. toe aan de champignons en bak 5 min. mee.
Houd een kopje kookvocht van de pasta apart. Giet de spaghetti af, schep samen met de rest van de spinazie door de champignons en warm 1 min. mee. Voeg 100 ml kookvocht toe en roer door. Breng op smaak.
Haal de kip uit de oven. Verdeel de spaghetti over 4 borden en leg er de gegratineerde kip op.
Doe de cashewnoten in een hoge beker. Voeg 1 teentje knoflook, 50 g spinazie en 3 el olie toe. Maal met een staafmixer fijn tot een pesto en breng op smaak. Leg de kip in de ovenschaal. Verdeel er de pesto over en bestrooi met de mozzarella. Gratineer de kip 10-15 min. in de oven.
Snijd intussen de champignons in kwarten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons in 10 min. knapperig. Kook de spaghetti in 8 min. beetgaar. Snijd de rest van de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de knoflook en rode peper na 5 min. toe aan de champignons en bak 5 min. mee.
Houd een kopje kookvocht van de pasta apart. Giet de spaghetti af, schep samen met de rest van de spinazie door de champignons en warm 1 min. mee. Voeg 100 ml kookvocht toe en roer door. Breng op smaak.
Haal de kip uit de oven. Verdeel de spaghetti over 4 borden en leg er de gegratineerde kip op.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasta is altijd een goed idee. Vandaag maken we een variant met spaghetti en spinazie.
Ingrediƫnten
50 g cashewnoten
7 el olijfolie
350 g kipdijfilet
4 tenen knoflook
400 g spinazie
75 g geraspte mozzarella (zakje Ć 150 g)
400 g champignons
300 g spaghetti
1 rode peper
7 el olijfolie
350 g kipdijfilet
4 tenen knoflook
400 g spinazie
75 g geraspte mozzarella (zakje Ć 150 g)
400 g champignons
300 g spaghetti
1 rode peper
Hulpmiddelen & keukengerei
1 ovenschaal (15 x 20 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490481
Homepage ID
2796575
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht