Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Stoom of kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten gaar. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, of plak de plakjes bladerdeeg net iets overlappend op elkaar. Bestrijk tot 2 cm van de randen met de pesto.
Beleg met de pompoenblokjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Hak intussen de peterselie fijn met de rode peper, kappertjes en sjalotjes.
Meng met de azijn, honing en olijfolie. Sprenkel over de plaattaart en bestrooi met geitenkaas. Snijd de taart in stukken.
Beleg met de pompoenblokjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Hak intussen de peterselie fijn met de rode peper, kappertjes en sjalotjes.
Meng met de azijn, honing en olijfolie. Sprenkel over de plaattaart en bestrooi met geitenkaas. Snijd de taart in stukken.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een herfstige plaattaart met pompoen en geitenkaas
Ingrediënten
400 gram pompoenen (in blokjes, koelvers)
circa 2 rollen bladerdeeg (koelvers) of
1 pakje diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 potje groene pesto
1 bosje peterselie of
1 rode peper
3 eetlepels kappertjes
2 sjalotjes (gepeld)
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel honing
4 eetlepels extra vergine olijfolie
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
100 gram feta (verkruimeld)
circa 2 rollen bladerdeeg (koelvers) of
1 pakje diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 potje groene pesto
1 bosje peterselie of
1 rode peper
3 eetlepels kappertjes
2 sjalotjes (gepeld)
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel honing
4 eetlepels extra vergine olijfolie
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
100 gram feta (verkruimeld)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490479
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch