Bereidingswijze
-snij de brie in de dikte doormidden
-borstel de truffel zachtjes af en snij in dunne plakjes met een mandoline of hak hem fijn
-meng dan voorzichtig onder de mascarpone
-smeer het mengsel dan op de ene helft van de brie en leg de tweede helft van de brie erop
-doe een folie over de brie en zet minstens twee dagen in de koelkast, zodat de smaak van de truffel kan opgenomen worden
-haal de brie één uur voor je hem serveert uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur is wanneer je er van gaat smullen
-borstel de truffel zachtjes af en snij in dunne plakjes met een mandoline of hak hem fijn
-meng dan voorzichtig onder de mascarpone
-smeer het mengsel dan op de ene helft van de brie en leg de tweede helft van de brie erop
-doe een folie over de brie en zet minstens twee dagen in de koelkast, zodat de smaak van de truffel kan opgenomen worden
-haal de brie één uur voor je hem serveert uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur is wanneer je er van gaat smullen
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pimp je brie op, en laat dan minimum 2 dagen rusten alvorens 'aan te vallen' .
Ingrediënten
500 g zeer koude brie
250 g mascarpone
1 zwarte truffel van 30 tot 50 g
250 g mascarpone
1 zwarte truffel van 30 tot 50 g
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1487837
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
elle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid