Sint-jakobsnoten, tomaat en dragon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/13/2021 - 08:04
Bereidingswijze
-Pureer de vleestomaat en vang het vocht door een zeefdoek op, knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
-Snijd de pruimtomaten, zonder de pitjes in blokjes.
-Snipper de zongedroogde tomaatjes fijn. Hak de helft van de dragon fijn.
-Snipper de sjalot en knoflook fijn.

-Fruit de sjalot en knoflook aan in olijfolie.
- Voeg de gesnipperde zongedroogde tomaatjes toe en laat 8 minuten stoven op zacht vuur.
-Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 à 3 minuten verder.
-Breng op smaak met peper en zout.

-Bak de sint-jakobsnoten kort in de helft boter en olijfolie. Kruid met peper, zout en de gehakte dragon.

Schik de sint-jakobsnoten op een bord. Leper er tomatensla rond. Werk af met het gezeefde tomatenvocht en dragonblaadjes.
Afbeelding
Sint-jakobsnoten, tomaat en dragon
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker 
Ingrediënten
12 sint-jakobsnoten
2 vleestomaten
4 pruimtomaten
4 zongedroogde tomaatjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
handvol dragon
olijfolie
boter, om te bakken
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1485783
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid