Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/2021 - 08:12
Bereidingswijze
Vet de ovenvaste schaaltjes in. Roer met een garde het bakmeel, basterdsuiker, boter, melk en vanille-extract in een kom tot een glad beslag. Schep de bosbessen erdoor.
Verdeel de jam over de schaaltjes en giet het beslag over de jam.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Zet de schaaltjes op een bakplaat en bak de cakejes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Zet ze op een schotel met een servet eronder tegen het schuiven.
Bestuif ze met poedersuiker.
Meng voor de saus het hete water met de suiker en jam in een kan. Roer evt. de likeur erdoor.
Serveer de saus apart bij de toetjes om aan tafel erover te kunnen gieten.
Afbeelding
Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vanboven lijken het gewone vanillecakejes, tot de lepel erin gaat... Ook heerlijk met een scheutje alcohol.
Ingrediƫnten
50 gr. boter, gesmolten / iets extra voor het invetten / 200 gr. zelfrijzend bakmeel / 150 gr. witte basterdsuiker / 150 ml. melk / 2 theel. vanille-extract / handje blauwe bessen (diepvries) / 200 gr. bosvruchtenjam / 100 ml. kokend water / 50 gr. witte basterdsuiker/ 75 gr. bosvruchtenjam / poedersuiker / optioneel: 3 eetl. bessen-, aardbeien- of sinaasappellikeur, cognac of rum
Hulpmiddelen & keukengerei
oven / 6 ovenvaste schaaltjes van ca. 240 ml.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1485273
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Yvette's recepten via Libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokenmetjanny
Gelegenheid