Bereidingswijze
- Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de hertensukade toe samen met de wijn. Voeg ook de rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat dit geheel zo'n 1.5 uur à twee uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
- (Bak nu de champignons kort aan) en snij ondertussen de wortelen, een flinke plak ontbijtkoek (eventueel vervangen door 1 tl koekkruiden) en de prei in kleine stukjes. Voeg alles toe bij de hertensukade en laat nog ongeveer een uurtje zachtjes sudderen.
- Voeg de hertensukade toe samen met de wijn. Voeg ook de rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat dit geheel zo'n 1.5 uur à twee uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
- (Bak nu de champignons kort aan) en snij ondertussen de wortelen, een flinke plak ontbijtkoek (eventueel vervangen door 1 tl koekkruiden) en de prei in kleine stukjes. Voeg alles toe bij de hertensukade en laat nog ongeveer een uurtje zachtjes sudderen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wild is bij ons een erg geliefd gerecht met zon- en feestdagen. Ik ben sowieso al een fan van stoofpotjes en rundersukade dus dan is dit gerecht al bij voorbaat een succes. Achteraf was niet alleen ik enthousiast maar ook de anderen aan tafel.
In het recept wordt gebruik gemaakt van anijschampignons. Die had ik willen vervangen door kastanjechampignons maar toen ik ze uit de koelkast wilde halen realiseerde ik me dat ze al in de wildbouillon waren verdwenen. Ik laat ze wel staan bij de ingrediënten zodat ik een volgende keer wel kan gebruiken.
In het recept wordt gebruik gemaakt van anijschampignons. Die had ik willen vervangen door kastanjechampignons maar toen ik ze uit de koelkast wilde halen realiseerde ik me dat ze al in de wildbouillon waren verdwenen. Ik laat ze wel staan bij de ingrediënten zodat ik een volgende keer wel kan gebruiken.
Ingrediënten
- 700 gr hertensukade
- 2 glazen rode wijn
- 2 takjes rozemarijn
- 2-3 takjes tijm
- 4 kleine of 2 grote blaadjes laurier
- 1 plak ontbijtkoek (of 1 tl koekkruiden)
- 2 kruidnagels
- 1(kleine) winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 (dunne) prei
- peper en zout
- 200 gr anijschampignons (of kastanje champignons)
- 2 glazen rode wijn
- 2 takjes rozemarijn
- 2-3 takjes tijm
- 4 kleine of 2 grote blaadjes laurier
- 1 plak ontbijtkoek (of 1 tl koekkruiden)
- 2 kruidnagels
- 1(kleine) winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 (dunne) prei
- peper en zout
- 200 gr anijschampignons (of kastanje champignons)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1485165
Homepage ID
2066044
Teller
105
Bron
Binnenste Buiten/ Ramon Brugman: Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid