Bereidingswijze
Maak eerst de marinade. Smelt 25 g boter er roer er 2 el honing doorheen. Haal van het vuur en roer er 1 el scherpe mosterd dooreen. Marineer de kwartelfilets 2+ uur.
Maak nu de mosterdsaus. Boter verhitten en ui, knoflook, tijm, laurier hierin ca. 10 min. zachtjes bakken. Wijn erbij schenken en mengsel op zacht vuur laten indampen tot er 2 el's vocht overblijft. Bouillon of fond toevoegen en mengsel tot de helft laten inkoken. Het vocht door een zeef opvangen, 2 el mosterd erdoor roeren. Crème fraîche door de saus roeren en aan de kook brengen en 2-3 min. laten doorkoken. Peper en zout toevoegen.
Snij van de witte boterhammen de korst af, Hol in het midden een rondje van 6-8 cm uit. Besmeer de rest met zachte boter en gril ze bruin. Vul het midden met de foi gras.
Snij de harde onderkanten van de asperges af en kook ze met wat zout in 8 min gaar
Bak de borstfilets en poten 3 min aan beide kanten in boter. Maak intussen de (grote) voorverwarmde borden op. Leg aan de zijkant 2 asperges met de bovenste punten bij elkaar en onderaan een stukje uit elkaar zodat het aangezicht van de kerstboom ontstaat. Leg er stukjes asperge tussen zodat de kerstboom gevuld wordt. Leg ernaast de boterham met foi gras en leg er schuin de gebakken kwartelfilets op. Leg er wat saus over en dien op.
Maak nu de mosterdsaus. Boter verhitten en ui, knoflook, tijm, laurier hierin ca. 10 min. zachtjes bakken. Wijn erbij schenken en mengsel op zacht vuur laten indampen tot er 2 el's vocht overblijft. Bouillon of fond toevoegen en mengsel tot de helft laten inkoken. Het vocht door een zeef opvangen, 2 el mosterd erdoor roeren. Crème fraîche door de saus roeren en aan de kook brengen en 2-3 min. laten doorkoken. Peper en zout toevoegen.
Snij van de witte boterhammen de korst af, Hol in het midden een rondje van 6-8 cm uit. Besmeer de rest met zachte boter en gril ze bruin. Vul het midden met de foi gras.
Snij de harde onderkanten van de asperges af en kook ze met wat zout in 8 min gaar
Bak de borstfilets en poten 3 min aan beide kanten in boter. Maak intussen de (grote) voorverwarmde borden op. Leg aan de zijkant 2 asperges met de bovenste punten bij elkaar en onderaan een stukje uit elkaar zodat het aangezicht van de kerstboom ontstaat. Leg er stukjes asperge tussen zodat de kerstboom gevuld wordt. Leg ernaast de boterham met foi gras en leg er schuin de gebakken kwartelfilets op. Leg er wat saus over en dien op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gerecht waarbij groene asperges in een kerstboom decoratie op het bord verschijnt. De met mosterdsaus gemarineerde kwartels heb ik al eerder op het Internet gezien. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke kerstmaaltijden. De maaltijd is snel klaar maar houd wel rekeing met ruim 2 uur marineren van de kwartelfilets.
Ingrediënten
1 bosje groene asperges, 4 gefileerde kwartels (=8 borstfilets + 8 pootjes), 200 g foi gras, 4 witte boterhammen, 400 g zachte roomboter, 2 el honing, 1 gesnipperde ui, 4 tenen geperste knoflook,wat tijm, 1 laurierblad, 2 dl droge witte wijn, 2 dl runderbouillon, 3 el scherpe mosterd, 4 dl crème fraîche, peper, zout.
Leuke tips
Voeg er als bijgerecht eventueel wat uiencompote bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484671
Homepage ID
2160663
Teller
1
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid