Bereidingswijze
1 Blancheer de peterselie en de helft van de zeekraal in kokend gezouten water. Laat uitlekken en doe in een maatbeker, voeg 2 el water toe en mix fijn. Voeg de gember en olijfolie toe tot je een vloeibare groene olie krijgt. Kruid met peper en zout.
2 Haal de petoncles uit de schelp (of vraag de vishandelaar om dit voor jou te doen). Maak de schelpen schoon. Bak de petoncles kort in wat boter. Kruid met peper en zout.
3 Lepel in elke schelp wat van de groene olie en leg er een petoncle op. Werk af met de rest van de verse zeekraal.
2 Haal de petoncles uit de schelp (of vraag de vishandelaar om dit voor jou te doen). Maak de schelpen schoon. Bak de petoncles kort in wat boter. Kruid met peper en zout.
3 Lepel in elke schelp wat van de groene olie en leg er een petoncle op. Werk af met de rest van de verse zeekraal.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxPetoncles zijn kleine sint-jakobsvruchten. Je maakt er verfijne hapjes mee, net zoals deze exemplaren.
Ingrediënten
6 Petoncles of sint-jakobsvruchten
100 g zeekraal
4 el peterselie (gesnipperd)
2 el gember (geraspt)
10 cl olijfolie
boter
peper en zout
100 g zeekraal
4 el peterselie (gesnipperd)
2 el gember (geraspt)
10 cl olijfolie
boter
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484669
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid