Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220°C.
2 Verwijder het steeltje van de champignons. Schik de hoedjes in een ingevette ovenschaal en verdeel er de knoflook over. Kruid met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie. Rooster de champignons 10 minuten in de oven.
3 Snij het spek in reepjes en verdeel ze over de champignons. Leg er de sint-jakobsvruchten bij en bestrooi met de tijm. Zet 10 minuten onder de ovengrill. Bestrooi voor het serveren met de geraspte citroenschil.
2 Verwijder het steeltje van de champignons. Schik de hoedjes in een ingevette ovenschaal en verdeel er de knoflook over. Kruid met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie. Rooster de champignons 10 minuten in de oven.
3 Snij het spek in reepjes en verdeel ze over de champignons. Leg er de sint-jakobsvruchten bij en bestrooi met de tijm. Zet 10 minuten onder de ovengrill. Bestrooi voor het serveren met de geraspte citroenschil.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxal het lekkers verstopt in een heerlijk hoedje
Ingrediënten
4 portobello's (champignons)
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
12 sint-jakobsvruchten (kleine)
100 g gezouten spek
2 tl verse tijm (blaadjes)
1/2 geraspte schil van een citroen
olijfolie
peper
zout
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
12 sint-jakobsvruchten (kleine)
100 g gezouten spek
2 tl verse tijm (blaadjes)
1/2 geraspte schil van een citroen
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484665
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid