Bereidingswijze
1 Spoel de waterkers, hou wat apart voor de afwerking. Blancheer de rest in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Hou apart.
2 Maak de prei schoon en schil de aardappel. Snij in kleine blokjes. Fruit aan in boter en voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zacht stoven. Voeg de uitgelekte waterkers en de room toe en mix de soep. Roer er de peterselie door. Hou warm.
3 Rooster de hazelnoten, hak ze fijn. Meng er de kruiden en olijfolie door. Kruid met citroensap, peper en zout.
4 Bak de sint-jakobsvruchten kort in wat boter. Kruid met peper en zout.
5 Lepel de vichyssoise in 6 schaaltjes, leg er een sint-jakobsvrucht bij. Werk af met de noten en een plukje waterkers.
2 Maak de prei schoon en schil de aardappel. Snij in kleine blokjes. Fruit aan in boter en voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zacht stoven. Voeg de uitgelekte waterkers en de room toe en mix de soep. Roer er de peterselie door. Hou warm.
3 Rooster de hazelnoten, hak ze fijn. Meng er de kruiden en olijfolie door. Kruid met citroensap, peper en zout.
4 Bak de sint-jakobsvruchten kort in wat boter. Kruid met peper en zout.
5 Lepel de vichyssoise in 6 schaaltjes, leg er een sint-jakobsvrucht bij. Werk af met de noten en een plukje waterkers.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxVerrassend hapje !
Ingrediënten
6 sint-jakobsvruchten
2 bosjes waterkers
1 preiwit
1 aardappel
1 el bladpeterselie (gehakt)
1 el munt (gehakt)
1 el citroensap
10 cl room
1 kippenbouillon blokje
30 g hazelnoten
boter
peper
zout
2 bosjes waterkers
1 preiwit
1 aardappel
1 el bladpeterselie (gehakt)
1 el munt (gehakt)
1 el citroensap
10 cl room
1 kippenbouillon blokje
30 g hazelnoten
boter
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484663
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid