Bereidingswijze
1 Snipper de sjalot en knoflook fijn. Snij de champignond in kwartjes.
2 Smelt de boter en bak de sjalot en champignons. Voeg na twee minuten de knoflook, tijm en peterselie toe en roerbak verder.
3 Blus met wijn en voeg het bouillonblokje toe. Giet de room erbij en laat op een zacht vuurtje 3 Ć 4 minuten inkoken. Voeg er in delen de kazen bij, roer tot een gladde saus en kruid eventueel bij met peper en zout.
2 Smelt de boter en bak de sjalot en champignons. Voeg na twee minuten de knoflook, tijm en peterselie toe en roerbak verder.
3 Blus met wijn en voeg het bouillonblokje toe. Giet de room erbij en laat op een zacht vuurtje 3 Ć 4 minuten inkoken. Voeg er in delen de kazen bij, roer tot een gladde saus en kruid eventueel bij met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Warme saus die erg lekker is en het goed doet bij de fondue en vlees
Ingrediƫnten
500 g kastanjechampignons
1 sjalot
2 knoflook teentjes
1 tl gedroogde tijm
2 el peterselie (gehakt)
200 g brie
50 g geraspte parmezaan
20 cl room200 ml
1/2 bouillon blokje
10 cl witte wijn (droog)
boterklontje
peper en zout
1 sjalot
2 knoflook teentjes
1 tl gedroogde tijm
2 el peterselie (gehakt)
200 g brie
50 g geraspte parmezaan
20 cl room200 ml
1/2 bouillon blokje
10 cl witte wijn (droog)
boterklontje
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1484609
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid