Witloof in kokoskerrieboter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/27/2020 - 08:39
Bereidingswijze
1 Zet het brikje kokosmelk 1 dag ondersteboven in de koelkast. Haal het uit de koelkast, schud het niet. Open het brikje en lepel 4 eetlepels volle room uit het potje.
2 Laat de boter zacht worden. Pel en plet de knoflook. Meng de 4 eetlepels kokosroom met de zachte boter, de knoflook, het kerriepoeder en de groene curry. Zet in de koelkast en bewaar tot het bereiden van het witloof.
3 Snij het witloof overlangs door en verwijder de harde kern. Smelt een klont kokoskerrieboter en bak hierin de witloofstronkjes aan, kruid met peper en zout en voeg een scheutje water toe. Dek af en laat garen.
4 Als het witloof bijna gaar is, verwijder je het deksel. Voeg nog 1 eetlepel kokoskerrieboter toe en laat je het witloof licht karamelliseren. Werk af met verse koriander.
Afbeelding
Witloof in kokoskerrieboter
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen pittig bijgerechtje met witloof - perfect voor de feesttafel! Opgelet, met dit recept moet je een dag van tevoren beginnen.
Ingrediƫnten
8 witloof stronkjes
verse koriander (enkele takjes)
1 knoflookteentje
15 cl kokosmelk (brik)
1 el groene currypasta
1 tl kerriepoeder
120 g gezouten boter
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1484519
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid