Bereidingswijze
-Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei.
-Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken.
-Snijd de knoflook fijn.
-Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur.
-Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook.
-Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
-Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken.
-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.
-Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken.
-Snijd de knoflook fijn.
-Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur.
-Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook.
-Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
-Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken.
-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.
Ingrediënten
500 g preien
3 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
750 ml water
125 ml verse slagroom
1 tuinkruidenbouillontablet
350 g verse gerookte makreelfilet
3 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
750 ml water
125 ml verse slagroom
1 tuinkruidenbouillontablet
350 g verse gerookte makreelfilet
Leuke tips
Tip:
Houden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.
Tip:
U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.
Houden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.
Tip:
U kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1484481
Homepage ID
1090993
Teller
3
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid