Aardappelen à la Boulangère

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/24/2020 - 06:39
Bereidingswijze
-Beboter een ovenschaal en leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem, strooi er wat zout en peper over.
-Leg hierover de helft van de dun gesneden plakjes ui op en bestrooi deze ook met zout en peper. Doe hetzelfde met de overige aardappelen en uien.

-Meng de bouillon met de melk en voeg knoflookpoeder en peterselie toe. Giet dit over de aardappelen en uien. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de uienringen.

-Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 40 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de folie, schuif de schaal terug in de oven en bak deze nogmaals 40 min. Tot de bovenlaag bruin en krokant is.

TIP:

Strooi in de laatste 15 min. een handje geraspte kaas op de uien en laat dit smelten.
Afbeelding
Aardappelen à la Boulangère
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk deze Franse aardappelbereiding 
Ingrediënten
750 g aardappelen in dunnen plakjes
2 kleine uien in ringen
60 ml warme melk
50 g boter
60 ml groentebouillon
0,5 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde peterselie
naar smaak peper - zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1484453
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid