Geglaceerde varkensrollade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/23/2020 - 08:41
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200ºC.
-Bestrooi de varkensrollade met zout en peper, leg in een braadslede en zet circa 15 minuten in de oven.
-Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC.
-Bestrijk de rollade rondom met een dikke laag glazuur en gaar circa 30 minuten in de oven.
-Bestrijk elke 5-10 minuten met nog een laag glazuur tot een mooi karamellaagje ontstaat.
-Neem uit de oven, leg de rollade op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
-Snijd in plakken.
Afbeelding
Geglaceerde varkensrollade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker geglazuurd varkensvlees , onderaan bij de tips vind je verschillende soorten glazuur om van je vlees een TOPPER van te maken ...smakelijk ! 
Ingrediënten
varkensrollade (kant-en-klaar, ca. 1 kg)
circa 200 milliliter glazuur (naar keuze)
Leuke tips
Bereidingstip :
-Maak de glazuur eventueel van tevoren en vries in ijsblokvormpjes in kleine porties in.
-Laat je veel (grove) ingrediënten meetrekken, zeef de glaze dan eerst voordat je het vlees ermee bestrijkt.
-Schep overgebleven glazuur met een scheutje witte wijn in de braadslede en breng op het fornuis aan de kook. -Roer de aanbaksels goed los en kook de saus een beetje in.

Variatie
Sinaasappelglaze:
-Meng 200 ml sinaasappelsap, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel wittewijnazijn en 1/2 theelepel gemalen (chili)peper door elkaar.
Snelle sojaglaze:
-Meng 3 eetlepels sojasaus, 2 teentjes geperste knoflook, 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder of gemberpoeder, circa 1 centimeter geraspte verse gember, 2 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels honing door elkaar.
Balsamico-tomatenglaze:
-Meng 3 eetlepels tomatenpuree, 3 eetlepels bruine suiker, 3 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel gedroogde oregano, 1/2 theelepel kaneelpoeder en 1/2 theelepel hete pepersaus door elkaar. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Italiaanse glaze:
-Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 wortel (geschild en in blokjes) in circa 5 minuten glazig. Voeg 1 bosje verse Italiaanse kruiden en 1 eetlepel bruine suiker toe en blus af met 100 ml rode wijn en 1 liter runderbouillon. Laat circa 1 uur inkoken tot er 200 ml vocht overblijft. Zeef het mengsel en laat afkoelen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484425
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid