Bereidingswijze
Smelt in een steelpannetje op laag vuur de boter en haal van het steelpannetje vervolgens van het vuur.
Snijd de zalm/makreel in grove stukken en doe in de keukenmachine. Voeg hier de roomkaas, citroensap, witte peper, zout en mierikswortel/nootmuskaat aan toe. Giet de gesmolten boter erbij en maal fijn. Ik gebruikte eerst de pulseerstand een paar keer en liet hem toen draaien totdat hij fijn was.
Schep het mengsel in leuke schaaltjes, potjes of glaasjes. Dek af met huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast voor minimaal een uur; liefst langer dan komt de smaak beter tot zijn recht.
Garneer in de schaaltjes of serveer de condimenten ernaast zodat iedereen naar wens zijn broodje/toastje kan opleuken.
Snijd de zalm/makreel in grove stukken en doe in de keukenmachine. Voeg hier de roomkaas, citroensap, witte peper, zout en mierikswortel/nootmuskaat aan toe. Giet de gesmolten boter erbij en maal fijn. Ik gebruikte eerst de pulseerstand een paar keer en liet hem toen draaien totdat hij fijn was.
Schep het mengsel in leuke schaaltjes, potjes of glaasjes. Dek af met huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast voor minimaal een uur; liefst langer dan komt de smaak beter tot zijn recht.
Garneer in de schaaltjes of serveer de condimenten ernaast zodat iedereen naar wens zijn broodje/toastje kan opleuken.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar feestelijke smeersels voor op brood of een toastje? Ik maakte patés van gerookte zalm en makreel! Erg lekker ook bij een voorgerecht met vis, zoals Hollandse garnalencocktail en foreltartaar. Beide voorgerechten staan op de blog!
https://chivanne.nl/pate-van-zalm-en-makreel/
https://chivanne.nl/pate-van-zalm-en-makreel/
Ingrediënten
voor 2x 150 ml potjes
** Zalm **
200 gram gerookte zalm
100 gram roomboter
100 gram roomkaas/zuivel spread naturel
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel fijn geraspte mierikswortel (Kühne)
snuf witte peper
snuf zout
** Makreel **
160 gram gerookte makreel
100 gram roomboter
100 gram roomkaas/zuivel spread naturel
2 eetlepels citroensap
mespunt geraspte nootmuskaat
snuf witte peper
snuf zout
** Garnering **
dille, peterselie, zalmeitjes, kappertjes, cornichons, tabasco, bieslook etc.
** Zalm **
200 gram gerookte zalm
100 gram roomboter
100 gram roomkaas/zuivel spread naturel
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel fijn geraspte mierikswortel (Kühne)
snuf witte peper
snuf zout
** Makreel **
160 gram gerookte makreel
100 gram roomboter
100 gram roomkaas/zuivel spread naturel
2 eetlepels citroensap
mespunt geraspte nootmuskaat
snuf witte peper
snuf zout
** Garnering **
dille, peterselie, zalmeitjes, kappertjes, cornichons, tabasco, bieslook etc.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484407
Homepage ID
2925241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid