Bereidingswijze
Maak het kruimeldeeg:
-Meng je patisseriebloem met amandelpoeder en suiker. Verdeel je stukjes koude boter erin en bewerk met je vingertoppen tot je een kruimel krijgt. Voeg je ei toe en meng tot een deeg.
-Duw plat en wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minstens 20 minuten rusten in de koelkast.
-Bestrooi je werkvlak met bloem en rol je deeg uit tot 4 mm dikte.
-Leg over je deegrol en rol zo voorzichtig in een gekartelde springvorm (diameter 20 cm). Prik gaatjes in de bodem met een vork en bekleed met bakpapier en bakbonen.
-Bak 15 minuten blind op 180° graden. Verwijder bakpapier en bakbonen en bak nogmaals 15 minuten.
-Laat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
Maak de vulling:
-Week de gelatineblaadjes. Klop de eidooiers los met de fijne suiker tot een lichtgele massa.
-Breng je room samen met de zaadjes van een vanillestok (+ de stok) aan de kook. Voeg 1/3 toe aan je eimengsel. -Doe dit op zijn beurt terug in de pan en laat indikken tot een dikkere custardsaus (het kan nooit zo dik worden als pudding, omdat we geen maïzena hebben toegevoegd).
-Voeg je geweekte gelatineblaadjes toe en meng met een garde.
-Giet het mengsel in je afgebakken, afgekoelde taartbodem en plaats minstens 3 uur in de koelkast.
-Verdeel een suikerlaagje over de crème brûléetaart en gebruik een klein gasbrandertje om de suiker te karamelliseren. Serveer best onmiddellijk wanneer je suikerlaagje krokant en lichtjes warm is.
-Meng je patisseriebloem met amandelpoeder en suiker. Verdeel je stukjes koude boter erin en bewerk met je vingertoppen tot je een kruimel krijgt. Voeg je ei toe en meng tot een deeg.
-Duw plat en wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minstens 20 minuten rusten in de koelkast.
-Bestrooi je werkvlak met bloem en rol je deeg uit tot 4 mm dikte.
-Leg over je deegrol en rol zo voorzichtig in een gekartelde springvorm (diameter 20 cm). Prik gaatjes in de bodem met een vork en bekleed met bakpapier en bakbonen.
-Bak 15 minuten blind op 180° graden. Verwijder bakpapier en bakbonen en bak nogmaals 15 minuten.
-Laat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
Maak de vulling:
-Week de gelatineblaadjes. Klop de eidooiers los met de fijne suiker tot een lichtgele massa.
-Breng je room samen met de zaadjes van een vanillestok (+ de stok) aan de kook. Voeg 1/3 toe aan je eimengsel. -Doe dit op zijn beurt terug in de pan en laat indikken tot een dikkere custardsaus (het kan nooit zo dik worden als pudding, omdat we geen maïzena hebben toegevoegd).
-Voeg je geweekte gelatineblaadjes toe en meng met een garde.
-Giet het mengsel in je afgebakken, afgekoelde taartbodem en plaats minstens 3 uur in de koelkast.
-Verdeel een suikerlaagje over de crème brûléetaart en gebruik een klein gasbrandertje om de suiker te karamelliseren. Serveer best onmiddellijk wanneer je suikerlaagje krokant en lichtjes warm is.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke taart , goed voor 8 smullers ! Niet moeilijk en super lekker !
Ingrediënten
Voor het kruimeldeeg:
180 gr patisseriebloem
40 gr amandelpoeder
110 gr koude boter, in blokjes
30 gr zeer fijne suiker
1 ei
Voor de vulling:
400 gr room
1 vanillestok, het merg
5 eidooiers
100 gr fijne suiker
4 blaadjes gelatine
mengeling witte en bruine suiker om af te branden
180 gr patisseriebloem
40 gr amandelpoeder
110 gr koude boter, in blokjes
30 gr zeer fijne suiker
1 ei
Voor de vulling:
400 gr room
1 vanillestok, het merg
5 eidooiers
100 gr fijne suiker
4 blaadjes gelatine
mengeling witte en bruine suiker om af te branden
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie
deegrol
gekartelde springvorm van 20 cm diameter
bakpapier
bakbonen
gasbrandertje
deegrol
gekartelde springvorm van 20 cm diameter
bakpapier
bakbonen
gasbrandertje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484399
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid