Merveilleux

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/22/2020 - 06:36
Bereidingswijze
-Verwarm je oven voor op 90 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

-Klop de eiwitten schuimig in je keukenrobot en voeg in drie keer de kristalsuiker toe, vervolgens de bloemsuiker en cream of tartart. Klop tot een stevige meringue.

-Doe de meringue in een spuitzak en knip het topje er af. Spuit 12 à 14 cirkels van ongeveer 5 cm diameter.

-Bak de meringues af voor 1.15 uur tot ze krokant zijn (maar binnenin nog lichtjes zacht). Laat verder afkoelen op een rooster.

-Klop de room samen met bloemsuiker en zaadjes van een vanillestok op tot je een stevige massa krijgt.

-Neem een meringue cirkeltje, spuit er slagroom op, herhaal met een meringue cirkel en spuit opnieuw slagroom op en rond de meringue.
-Strijk af met een mesje en rol je gebakje voorzichtig door chocoladeschilfers of brésiliennenootjes.
Afbeelding
Merveilleux
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een merveilleux is een echte patisserieklassieker. Het zijn de ronde gebakjes met meringue en veel slagroom vanbinnen en een buitenkant van chocoladeschilfers. Ze zijn minder moeilijk om te maken dan je denkt.   In Amerika en Engeland bakken ze al jaren met baking soda en cream of tartar. Wij in de lage landen gebruiken gewoon onze vertrouwde zakjes bakpoeder. 
Ingrediënten
130 gr eiwitten
130 gr fijne kristalsuiker
80 gr bloemsuiker
1 tl cream of tartar (optioneel)
300 gr room
80 gr bloemsuiker
1 vanillestok, het merg
chocoladeschilfers
brésiliennenootjes
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat en bakpapier
keukenrobot/mixer
spuitzak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484397
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid