Oesters met champagne, roerei en kaviaar

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/2020 - 08:47
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150°C en neem er de bakplaat uit.

-Open de oesters, verwijder het vlees en giet met het gezeefde vocht in een steelpan. Was de schelpen en zet op de ovenplaat. Zet apart.
-Voeg de champagne bij de oesters in de steelpan en breng op matig vuur aan de kook. Laat 1 min. zacht sudderen en haal van het vuur.
-Laat de oesters uitlekken.
-Laat het kookvocht , op hoog vuur, inkoken tot het equivalent van 3 eetlepels. Haal van het vuur en voeg de room toe.
-Warm de schelpen op in de oven.

-Klop de eieren los.
-Smelt boter in een steelpan en voeg de eieren toe Laat op laag vuur langzaam stollen en roer met een houten spatel.
-Haal van het vuur wanneer de eieren gestold, maar nog romig zijn.
-Voeg het room/champagnemengsel toe en breng op smaak met peper en zout.

-Giet het grof zout op een schotel en zet er de schelpen in.
-Verdeel het roerei en de gepocheerde oesters over de schelpen. Werk af met een beetje kaviaar en een sprietje bieslook. Dien onmiddellijk op.

-Serveer met sneetjes oesterbrood, in driehoekjes gesneden en licht geroosterd.


Afbeelding
Oesters met champagne, roerei en kaviaar
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke oesters die in de smaak zullen vallen bij Uw gasten 
Ingrediënten
1 noot boter
10 cl champagne brut
4 eieren
enkele stengels bieslook
peper
5 cl room
12 holle oesters
300 g grof zout
1 klein doosje kaviaar
Leuke tips
**Wanneer de roereieren te snel stollen, zet de pan dan in een bodem koud water en voeg een losgeklopt ei toe.

Variant: Vervang de champagne door cava en de kaviaar door zalm- of lompviseitjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1484373
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid