Bereidingswijze
Voor de gekonfijte sjalotten:
-pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
-Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 minuten.
-Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.
Voor de kurkumaboter:
-smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.
-Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 minuten.
-Draai ze halverwege om.
-Blus met de witte wijn en de wijnazijn.
-Haal het vlees uit de pan en houd warm en laat de saus inkoken.
-Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.
-Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
-Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.
-pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
-Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 minuten.
-Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.
Voor de kurkumaboter:
-smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.
-Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 minuten.
-Draai ze halverwege om.
-Blus met de witte wijn en de wijnazijn.
-Haal het vlees uit de pan en houd warm en laat de saus inkoken.
-Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.
-Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
-Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en feestelijk lekker
Ingrediënten
800 g kalfsbout in vier stukken gesneden
4 sjalotten
40 cl melk
1 takje tijm
1 blaadje laurier
100 g kristalsuiker
1 glas droge witte wijn
1 glas wijnazijn
Peper en zout
100 g boter
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1/2 eetlepel kurkuma
1 eetlepel gehakte noten
4 sjalotten
40 cl melk
1 takje tijm
1 blaadje laurier
100 g kristalsuiker
1 glas droge witte wijn
1 glas wijnazijn
Peper en zout
100 g boter
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1/2 eetlepel kurkuma
1 eetlepel gehakte noten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484371
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid