Boerenkoolsalade met bosvruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/19/2020 - 10:24
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan. Bak de spekjes een minuut of vier en roer regelmatig. Ze laten vet los, gooi dit niet weg.

Snipper de sjalot en voeg toe aan de spekjes. Bak twee minuten mee en bak vervolgens de boerenkool ongeveer drie minuten mee, totdat hij wat zachter en donkerder gekleurd is.

Roer twee eetlepels bosbessen fruidspread of jam, 1 theelepel balsamicoazijn en de bramen door de groente. Kruid met peper en zout. Serveer met krullen Pecorino Romano kaas met behulp van een dunschiller.
Afbeelding
Boerenkoolsalade met bosvruchten
Boerenkoolsalade met bosvruchten
Boerenkoolsalade met bosvruchten
Boerenkoolsalade met bosvruchten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een verrassend bijgerecht voor je kerstdiner?Misschien past deze boerenkoolsalade er goed bij! Lekker knapperig met uitgebakken spekjes en een lekker zoet-zuurtje van de bramen en dressing met bosbessenjam. Een feestje op je bord en klaar in 10 minuten.

https://chivanne.nl/boerenkoolsalade-met-bosvruchten/
 
Ingrediënten
500 gram gesneden boerenkool

150 gram gerookte spekreepjes

1 sjalot

2 eetlepels bosbessen fruitspread (AH) of bosvruchtenjam

1 theelepel balsamicoazijn

150 gram (diepvries) bramen (ontdooid)

Pecorino Romano kaas

olijfolie

peper en zout
Leuke tips
Strooi er voor wat extra crunch gehakte hazelnoten overheen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1484305
Homepage ID
2925241
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
chivanne
Gelegenheid