Bereidingswijze
Mix de speculaaskoekjes tot fijne kruimels in een keukenmachine. Voeg er vervolgens de roomkaas aan toe en meng tot een egale massa.
Rol balletjes van de speculaasmassa en leg deze in een grote schaal met daarin een laagje bakpapier. Plaats de balletjes 2 uur in de diepvries.
Smelt 400 gram van de chocolade au bain-marie op het vuur en meng er vervolgens de resterende 100 gram koude chocolade onder. Roer tot alle chocolade is gesmolten.
Haal de speculaasballetjes uit de diepvries en wentel ze door de gesmolten chocolade. Bestrooi ze met wat verkruimelde speculaas en laat ze opstijven op een laagje bakpapier.
Bewaar de pralines in de koelkast.
Rol balletjes van de speculaasmassa en leg deze in een grote schaal met daarin een laagje bakpapier. Plaats de balletjes 2 uur in de diepvries.
Smelt 400 gram van de chocolade au bain-marie op het vuur en meng er vervolgens de resterende 100 gram koude chocolade onder. Roer tot alle chocolade is gesmolten.
Haal de speculaasballetjes uit de diepvries en wentel ze door de gesmolten chocolade. Bestrooi ze met wat verkruimelde speculaas en laat ze opstijven op een laagje bakpapier.
Bewaar de pralines in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere huisgemaakte pralines voor bij de koffie die je makkelijk zelf kan bereiden
Ingrediënten
300 gr speculaas
300 gr roomkaas
500 gr chocolade
300 gr roomkaas
500 gr chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine/mixer
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484301
Homepage ID
1090993
Teller
1
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid