Feestelijk vispannetje met wittewijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/19/2020 - 08:34
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Snijd de butternutpompoen in blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bedruppel met olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster de pompoenblokjes zo'n 20 minuten in de oven.

Doe intussen de room, visbouillon en witte wijn in een steelpannetje en laat 2/3de inkoken.

Spoel het preiwit en snijd in ringen.

Neem 2 ovenschaaltjes, bedruppel met wat olijfolie, leg er de preiringen en de geroosterde pompoenblokjes in. Schik er de coquilles in. Halveer de wijtingfilet en leg ‘m erbij. Kruid met peper en zout, giet er de witte wijnsaus over en werk af met de gemalen kaas en fijngehakte bladpeterselie.

Zet de vispannetjes zo'n 15 tot 20 minuten in de oven en serveer.
Afbeelding
Feestelijk vispannetje met wittewijnsaus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk en super lekker vispannetje voor twee ,  lekker en eenvoudig !  Smakelijk eten.
Ingrediënten
6 coquilles
1 wijtingfilet
1 preiwit
1/3 butternut
2 el gemalen kaas
1 handje fijngehakte peterselie
2 el olijfolie
peper - zout

Voor de wittewijnsaus:
250 ml room
250 ml visbouillon
250 ml droge witte wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat en bakpapier
2 ovenschoteltjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484297
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid