Bereidingswijze
-Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
-Laat even afkoelen.
-Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
-Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
-Rooster intussen de sesamzaadjes zachtjes in een droge pan.
-Meng de sesamolie, de sojasaus, de notenmengeling en de geroosterde sesamzaadjes onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
-Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
-Laat even afkoelen.
-Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
-Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
-Rooster intussen de sesamzaadjes zachtjes in een droge pan.
-Meng de sesamolie, de sojasaus, de notenmengeling en de geroosterde sesamzaadjes onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
-Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker dit feestelijk voorgerecht
Ingrediënten
1 levende kreeft (bij voorkeur)
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel sojasaus
100 g breakfast notenmengeling ‘Superfood'
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel sojasaus
100 g breakfast notenmengeling ‘Superfood'
2 eetlepels sesamolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1484279
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid