Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/18/2020 - 11:18
Bereidingswijze
-Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
-Laat even afkoelen.
-Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
-Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.

-Rooster intussen de sesamzaadjes zachtjes in een droge pan.
-Meng de sesamolie, de sojasaus, de notenmengeling en de geroosterde sesamzaadjes onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
-Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
Afbeelding
Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker dit feestelijk voorgerecht 
Ingrediënten
1 levende kreeft (bij voorkeur)
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel sojasaus
100 g breakfast notenmengeling ‘Superfood'
2 eetlepels sesamolie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1484279
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid