Komkommersushi met gebrande sint-jakobsnoot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/18/2020 - 05:45
Bereidingswijze
-Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.
-Doe in de rijstkoker met eenzelfde hoeveelheid water. Kook gaar.
-Verwarm de rijstazijn en los de suiker en het zout erin op.
-Stort de gare rijst in een kom en schep 2⁄3 van het azijnmengsel erdoor. Schep met een spatel door tot het mengsel afgekoeld is.
-Snij de komkommer met behulp van een dunschiller in 16 linten rondom de pitjes.
-Doe de rest van de komkommer in de blender samen met de rest van het azijnmengsel en pureer.
-Snij de sint-jakobsnoten horizontaal middendoor en brand ze af met een gasbrander.
-Draai een komkommerlint in de bakring en druk de rijst erin. Druppel de komkommerjus erover en dek af met een sint-jakobsnoot.
-Bestrijk deze met olijfolie en wat citroensap vlak voor het serveren. Kruid met peper en zout.
Afbeelding
Komkommersushi met gebrande sint-jakobsnoot
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk starten is altijd een lekker en goede start 
Ingrediënten
500 g sushirijst
6 el rijstazijn
4 tl suiker
snuifje zout
2 komkommers
8 sint-jakobsnootjes
olijfolie
sap van citroen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1484275
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid