Bereidingswijze
Jamreepjes
Van de boter, suiker, vanillesuiker, bloem, zout en gemalen hazelnoten een glad deeg kneden met de handmixer of de keukenmachine.
Deeg halveren en van beide helften een plm. 30 cm lange rol vormen.
Rollen op bakpapier leggen en met vlakke hand de rollen voorzichtig een beetje vlak drukken.
Met je vinger over de hele lengte in het midden een verdieping drukken.
Deegplakken een paar uur koud wegzetten.
Jam glad roeren. De verdiepingen in de deegplakken met jam vullen.
Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder-warmte.
Koek in het midden van de oven plm. 15 minuten bakken.
Koek direct uit de oven in repen snijden.
Eventueel versieren met wat chocoladeglazuur (zie foto).
Kokosmacroontjes met gecondenseerde melk
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gemalen kokos mengen met de gecondenseerde melk en hiervan balletjes vormen met natte handen. Op de met bakpapier beklede bakplaat zetten.
Bak de kokosmakronen in het midden van de oven 10 - 15 minuten. De bovenkant moet mooi bruin zijn.
Als ze zijn afgekoeld de onderkant in chocoladeglazuur dopen en laten drogen..
Knapperig van buiten en zacht van binnen.
Van de boter, suiker, vanillesuiker, bloem, zout en gemalen hazelnoten een glad deeg kneden met de handmixer of de keukenmachine.
Deeg halveren en van beide helften een plm. 30 cm lange rol vormen.
Rollen op bakpapier leggen en met vlakke hand de rollen voorzichtig een beetje vlak drukken.
Met je vinger over de hele lengte in het midden een verdieping drukken.
Deegplakken een paar uur koud wegzetten.
Jam glad roeren. De verdiepingen in de deegplakken met jam vullen.
Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder-warmte.
Koek in het midden van de oven plm. 15 minuten bakken.
Koek direct uit de oven in repen snijden.
Eventueel versieren met wat chocoladeglazuur (zie foto).
Kokosmacroontjes met gecondenseerde melk
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gemalen kokos mengen met de gecondenseerde melk en hiervan balletjes vormen met natte handen. Op de met bakpapier beklede bakplaat zetten.
Bak de kokosmakronen in het midden van de oven 10 - 15 minuten. De bovenkant moet mooi bruin zijn.
Als ze zijn afgekoeld de onderkant in chocoladeglazuur dopen en laten drogen..
Knapperig van buiten en zacht van binnen.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
60.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Plätzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb.
Ingrediënten
Jamreepjes
140 gram boter
80 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
200 gram bloem
Mespunt zout
50 gram gemalen hazelnoten
100 gram rode jam
Chocolade-glazuur
Kokosmacroontjes met gecondenseerde melk
1 blikje gecondenseerde melk met suiker (inhoud 400 gr.)
400 gram gemalen kokos
Chocoladeglazuur
140 gram boter
80 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
200 gram bloem
Mespunt zout
50 gram gemalen hazelnoten
100 gram rode jam
Chocolade-glazuur
Kokosmacroontjes met gecondenseerde melk
1 blikje gecondenseerde melk met suiker (inhoud 400 gr.)
400 gram gemalen kokos
Chocoladeglazuur
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer met deeghaken of keukenmachine
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1484269
Homepage ID
886977
Teller
57
Bron
internet; Duitse recepten en Culy.nl
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid