Bereidingswijze
Koekjes met amandelspijs Marzipanplätzchen
Alle ingrediënten door elkaar kneden met de kneedhaken van je mixer of met de keukenmachine.
Deeg in vier stukken verdelen en hiervan rollen vormen van plm. 3 cm doorsnede.
In plasticfolie wikkelen en minstens 1 uur in de koelkast zetten.
Daarna iedere rol in plm. 1 cm dikke plakjes snijden en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Eventueel op de koekjes een kleine versiering aanbrengen, zoals een halve amandel, wat zilveren pilletjes etc.
In het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 12 minuten bakken.
Boterkoekjes Buttertaler
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Boter, suiker en vanillesuiker goed schuimig roeren. Bloem, zout en maïzena door elkaar mengen en zeven. Alles door elkaar mengen en hiervan een deeg kneden met de kneedhaken van je mixer of keukenmachne.
Van het deeg een rol vormen. Hiervan balletjes vormen ter grootte van een walnoot.
Op de bakplaat leggen en met een vork iets uit elkaar drukken.
Onderin de op voorverwarmde oven plm. 18 minuten bakken.
Alle ingrediënten door elkaar kneden met de kneedhaken van je mixer of met de keukenmachine.
Deeg in vier stukken verdelen en hiervan rollen vormen van plm. 3 cm doorsnede.
In plasticfolie wikkelen en minstens 1 uur in de koelkast zetten.
Daarna iedere rol in plm. 1 cm dikke plakjes snijden en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Eventueel op de koekjes een kleine versiering aanbrengen, zoals een halve amandel, wat zilveren pilletjes etc.
In het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 12 minuten bakken.
Boterkoekjes Buttertaler
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Boter, suiker en vanillesuiker goed schuimig roeren. Bloem, zout en maïzena door elkaar mengen en zeven. Alles door elkaar mengen en hiervan een deeg kneden met de kneedhaken van je mixer of keukenmachne.
Van het deeg een rol vormen. Hiervan balletjes vormen ter grootte van een walnoot.
Op de bakplaat leggen en met een vork iets uit elkaar drukken.
Onderin de op voorverwarmde oven plm. 18 minuten bakken.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
60.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Plätzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb.
Ingrediënten
Koekjes met amandelspijs Marzipanplätzchen
250 gram bloem
mespunt zout
125 gram suiker
1/2 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1/ losgeklopt ei
125 gram boter, in stukjes
100 gram amandelspijs, in kleine stukjes
Boterkoekjes Buttertaler
250 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
130 gram bloem
mespunt zout
200 gram maïzena
250 gram bloem
mespunt zout
125 gram suiker
1/2 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1/ losgeklopt ei
125 gram boter, in stukjes
100 gram amandelspijs, in kleine stukjes
Boterkoekjes Buttertaler
250 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
130 gram bloem
mespunt zout
200 gram maïzena
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer met deeghaken of keukenmachine
plastic folie
bakpapier
plastic folie
bakpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1484263
Homepage ID
886977
Teller
36
Bron
internet, Duitse bakboekjes en tijdschriften
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid