Irish coffee & Toast met Luikse siroop en munt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/2020 - 09:44
Bereidingswijze
Irish Coffee:

-Klop de room op tot de helft. De room moet nog een beetje vloeibaar zijn en er mogen geen klonters in zitten.
-Maak sterke koffie. Voorzie ongeveer 12 cl per cocktail.
-Doe de koffie in een voorverwarmde gietbeker.
-Verwarm de whiskey in een pannetje en flambeer de dampen.
-Doe dit met een aansteker of houd aan het gasvuur door de pan schuin te houden. Zet de afzuigkap niet aan!
-Warm het glas voor met warm water, anders bestaat het risico dat het glas door het temperatuurverschil breekt.
-Doe de bruine suiker in het voorverwarmde glas en giet daar de hete whiskey op. Blus de vlam met de koffie en roer alles goed door elkaar met een dessertlepel.
-Giet zachtjes de room via de bolle kant van de lepel boven op de bereiding.

Toast met Luikse siroop en munt:

-Besmeer een toastje met Luikse siroop. Werk af met fijngehakte muntblaadjes.
Afbeelding
Irish coffee & Toast met Luikse siroop en munt
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ideaal om een lekker feestdiner mee af te sluiten ! Lekkere combinatie 
Ingrediënten
Voor de Irish Coffee:
5 cl room
12 cl vers gezette sterke koffie
4 cl Ierse blended whiskey
1 el bruine suiker

Voor de toast met Luikse siroop en munt:
toastjes
Luikse siroop
munt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484255
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid