Gamba's in wittewijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/2020 - 09:25
Bereidingswijze
-Smelt een klontje boter in een grote pan en bak er de gamba's in aan. Kruid ze met peper en zout. Schep de gamba's uit de pan en houd ze even aan de kant.

-Fruit in dezelfde pan nu de teentjes look aan. Voeg vervolgens de witte wijn en de room toe. Laat enkele minuutjes inkoken op hoog vuur en doe dan de Parmezaanse kaas, een snuifje peper en een snuifje zout er bij. Meng goed.

-Schep de gamba's in de saus en laat ze nog even terug opwarmen. Werk af met wat groen en serveer met een stukje brood.
Afbeelding
Gamba's in wittewijnsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, lekker en snel gemaakt
Ingrediƫnten
12 gamba's
2 teentjes look
250 ml droge witte wijn
250 ml room
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
boter
peper - zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1484249
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid