Bereidingswijze
Snijd de zalmfilets in 8 gelijke blokjes. Dep ze droog met wat keukenpapier. Neem 3 kommetjes, doe ik het eerste de bloem, in het tweede het ei, in het derde de panko.
Haal de stukjes zalm één voor één door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.
Meng de mayonaise met de wasabi.
Doe de arachideolie in een hoge kookpot zonder anti-aanbaklaag. Verhit op het vuur en leg er de kroketjes in met een schuimspaan, draai ze om en bak ze tot ze goudbruin zijn.
Laat de kroketjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Leg ze op een bord, werk af met fijngehakte bladpeterselie en serveer met de wasabimayonaise.
Haal de stukjes zalm één voor één door de bloem, het losgeklopte ei en de panko.
Meng de mayonaise met de wasabi.
Doe de arachideolie in een hoge kookpot zonder anti-aanbaklaag. Verhit op het vuur en leg er de kroketjes in met een schuimspaan, draai ze om en bak ze tot ze goudbruin zijn.
Laat de kroketjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Leg ze op een bord, werk af met fijngehakte bladpeterselie en serveer met de wasabimayonaise.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, snel en vooral super lekker
Ingrediënten
2 zalmfilets
100 gr bloem
1 ei
150 gr panko
wasabi naar smaak
fijngehakte peterselie
arachideolie op te frituren
100 gr bloem
1 ei
150 gr panko
wasabi naar smaak
fijngehakte peterselie
arachideolie op te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484247
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid